CHRISTIAAN  DE  JONG

kort CV componist

 

fluitist / gitarist

 

improvisator

pedagoog

pers

opnames CD/MP3

  agenda

kontakt

concert aanbiedingen

solo

1. solo concert versterkte klassieke gitaar   Een voortzetting in de tradite van gitaristen als Laurindo Almeida, Charlie Byrd, Ralph Towner en Nelson Veras, die de klassieke gitaar gebruik(t)en in de jazz. Eigen arrangementen en arrangementen van collega componisten van jazz standards van o.a. Charlie Parker, Thelonious Monk, Keith Jarrett, Ralph Towner, Pat Matheny, eigen stukken en improvisaties. Geschikt voor zowel het klassieke podium als het jazz podium of alternatieve podia (concertzalen, kerken, restaurants, cafes, trouwpartijen of andere feesten.) Versterkte klassieke gitaar met effectpedalen.

2. De Poëzie van de Gitaar. Klassiek repertoire, flamenco en jazz n.a.v gedichten van Federico García Lorca, voorgedragen in het Spaans en Nederlands. Composities van Luys de Nervaez, D. Scarlatti, F. Sor, F. Tarrega, A. Piazzolla, Leo Brouwer, eigen composities en improvisatie.

3. "The Teagarden"  concert suite en interactieve installatie voor kwart-toons dwarsfluit, barok traverso, klassieke gitaar en electronica, gebaseerd op  gedichten  over de natuur, de natuur zelf, luitmuziek, de Japanse  thee traditie en de Engelse  high tea en werken van L. Milan, J. Dowland en A. Mudarra . Ook als (educatief) project met lokale professionele en / of amateur musici.

 

4. "Verre vroege vreemde Vogels", maar ook de gewone huismus. Mulimediaproject, mede geïnspireerd door de componist Olivier Messiaen (1908 - 1992). Meer of minder electronisch vervormde en vermomde fragmenten van werken van de componist, verweven met geluid van exotische en minder exotische vogels,  electronica, electrisch gitaar en fluiten  (evt. met butoh dans)

 

fuelyagua.jpg (53923 bytes)5. "Fuel y Agua", fluit met live electronica en electronische playback, muziek gebaseerd op de scheepsramp van olietanker "Prestige" aan de Spaanse Westkust in 2002. 50 Minuten non stop bij kaarslicht of in de openlucht bij maanlicht.

 

Globus Ensemble 

1. Speciaal voor jeugd vanaf 7 tot 100 jaar: "De Rijke Bramenplukker" gebaseerd op een sprookje van Godfried Bomans, Globus Ensemble , eventueel met solist Wu Wei op Chineesche traditionele instrumenten. compositie en vertelling door Christiaan de Jong, in Nederlandse en Spaanse versie beschikbaar.

 

3. "Haiku"   muziek  gëinspireerd door haikus en werken van Japanse componisten voor fluit, electronica  en gitaar (+ evt. butoh dans, percussie en saxofoon), Sadahiro Otani: Spaanse gitaar

een speciale voorstelling is gemaakt voor Theaterspoor te Uden: info: Het Luisterbos

 

inlichtingen en boekingen:
Christiaan de Jong
tel: 0294 - 410536  of   Mob. 0616982741
christiaandejong1@hotmail.com