CHRISTIAAN  DE  JONG

cv kort fluitist / gitarist  

componist

improvisator

 

pedagoog

pers

 

werken

  opnames CD/MP3  

projekten

 agenda  

kontakt

 

 Jeugd concerten en

 Muziek op de basis- en middelbare School (VMBO, HAVO, VWO)

 

 

Diverse pedagogische projecten voor  scholieren  (6 -18 jaar)

Christiaan de Jong heeft veel ervaring met jeugdprojecten, tijdens zijn studietijd in Nederland en Parijs als vrijwilliger cultureel jeugdwerk in buurthuizen vooral met "hangjongeren" in Nederland en Parijs. Later heeft hij verschillende muziekschoolorkesten gedirigeerd en o.a. een kinderopera "De Vogel Prinses" uitgevoerd met kinderen van 6 tot 14 jaar in Barcelona. De laatste jaren heeft hij verschillende concerten en projecten voor jeugd en door jeugd gerealiseerd in Barcelona en in Nederland. Ook heeft hij vele workshops improvisatie gegeven aan muziekstudenten en - docenten. Vooral de relatie natuur - kunst heeft zijn interesse en de verbinding tussen verschillende kunstdisciplines in relatie met educatie.

 

 

Speciale voorstellingen  voor jeugd vanaf 4 tot 100 jaar en ouder.

in samenwering met Globus Ensemble: http://www.christiaandejong.com/globusensemble.htm

1. "De Rijke Bramenplukker" gebaseerd op een sprookje van Godfried Bomans,  
meer  info: www.christiaandejong.com/de_rijke_bramenplukker.htm   Dit is een  maatschappijkritisch sprookje, uitgegeven in 1956, waar de op materiale rijkdom beluste en natuurvervreemde maatschappij aan de kaak gesteld wordt en dat verontwaardiging uitlokt naar de onrechtvaardige burgemeester , die uiteindelijk de onschuldige dromer aan een boom ophangt.   

vanaf 8  jaar 

                       


2. "Don Quijote" vertelling met muziek van Christiaan de Jong, gebaseerd op het verhaal en muziek van Spaanse componisten uit de tijd van Miguel de Cervantes. meer meer info: www.christiaandejong.com/damasycaballerosnl.htm   ook interessant voor de middelbare school. Muziek gecombineerd met geschiedenis en Spaanse les.

vanaf 10 jaar 

 

3. Verre, Vreemde, Vroege Vogels, Solo voorstelling of duo met dans voor alle leeftijden. Multimedia productie over vogels, de natuur, verhalen over vogels en niet westerse culturen. We tekenen, we maken muziek en dansen!   Christiaan de Jong:verteller, fluiten, gitaren en electronica. (eventueel met Juju Alushina: butoh dans) De voorstelling is variabel en kan zich speciaal  richten op kinderen

van 4  tot 7 jaar en van 8 tot 12 jaar.

 

4. De Vogelprinses. Een project, dat door kinderen zelf ingevuld en gespeeld dient te worden, gebaseerd op een eigen sprookje over een prins, die op zoek gaat naar zijn jeugdvriendinnetje, die omgetoverd blijkt te zijn in een vogeltje. De prins ontmoet vele (muzikale) culturen op zijn tocht en uiteindelijk komt hij in een paleis, waar nooit gepraat wordt, maar alles gezongen wordt . Tot zijn verbazing hoort hij er de melodie, die hij samen met zijn vroegere vriendinnetje verzonnen heeft. Er is een zeer gelukkig einde en nu ouder geworden blijken de vroegere speelkameraadjes natuurlijk verliefd en leven nog lang en gelukkig.

vanaf 4 jaar

 

meer informatie:

over mogelijkheden, tarieven, tijden:

email:  christiaandejong1@hotmail.com

tel: 06 16982741  en 0294 - 410536