CHRISTIAAN  DE  JONG

CV kort fluitist / gitarist  
componist
improvisator

 

 
werken
 opnames CD/MP3
 

links

 projekten
 
agenda
 kontakt

Workshop groepsimprovisatie  met dirigent

(conductie)

 

In deze workshop leren de deelnemers een dirigeertaal kennen, die het mogelijk maakt om samen tot een gestructureerde zinvolle, mooie ofwel interessante improvisatie te komen.

Deze taal is de zogenaamde “conductie”, bedacht door de onlangs overleden Butch Morris en op een persoonlijke manier verder ontwikkeld door Christiaan de Jong. We leren ongeveer 25 mogelijke gebaren kennen, die elk een muzikale handeling aanduiden. Lange tonen, staccato noten, imitaties, kleine repeterende fragmentjes, “vrije improvisatie” voor de meer geexperimenteerden, en zo meer. Het is een perfecte manier om met improvisatie kennis te maken en / of in groepsverband snel tot samenspelen te komen, zonder vast te zitten aan geschreven muziek. Ook is het een mooie manier om veschillende stijlen samen te laten komen. Heel interesant kan het zijn om zo bijvoorbeeld jazzmusici, klassieke musici of mensen uit de wereldmuziek samen te brengen en zinvol samen te laten musiceren. Al naar gelang de belangstelling en ervaring wordt er ook ingegaan op aspecten van de vrije of conceptuele improvisatie of “instant compositie”.

De workshop is interessant voor instrumentisten en vocalisten van alle niveaus en leeftijden en met wat voor muzikale achtergrond ook. Iedereen leert op deze manier meespelen, maar desgewenst ook zelf “dirigeren”.

Aantal deelnemers: minimaal 6 personen, geen maximum, liefst zo veel mogelijk verschillende instrumenten / vocalisten.

Christiaan de Jong heeft cursussen conductie verzorgd in Spanje, Finland, Nederland en België voor amateurs, muziekdocenten en professionele musici en zijn eigen Ensemble Barcelona Nova Musica, verschillende jeugd orkesten, Insomnio (hedendaags ensemble uit Utrecht) en het blaasorkest (Banda Municipal) van Barcelona gedirigeerd.
 

meer informatie:

email:  christiaandejongcomponist@gmail.com


TEL: 06 16982741 of 0294 - 410536